top of page
Achtergr pattern-01.jpg

OVER ONZE SCHOOL

HISTORIEK

Lutlommel werd een parochie op 1 mei 1961. Sinds 1920 beschikte Lutlommel over 2 klassen, die destijds wijkafdeling waren van de aangenomen jongensschool van Lommel-centrum (de huidige Boudewijnschool).

Sinds 1961 is basisschool Lutlommel een onafhankelijke parochiale school geworden met 

  • 1 kleuterklas en

  • 1 lagere klas (1ste graad)

 

Dit schooltje lag langs de Lutlommelkiezel en is gedurende lange tijd een 2de vestigingsplaats geweest, verbonden aan de hoofdschool. Wegens rationalisatie (sponsering door de staat) is deze wijkafdeling opgedoekt.

De evolutie van de gebouwen
In 1958 werden de eerste houten paviljoenen van de hoofdschool gebouwd, tegenover de kerk. Een gedeelte van deze paviljoenen zijn nu nog steeds in gebruik voor 2 kleuterklassen voor de 5-jarigen en een klasje voor 2,5 - 3 jarigen.

 

In 1968 werden 4 klassen in steen opgetrokken door een parochiaal bouwcomité. Deze lokalen werden in 2002 afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw voor 4 kleuterklassen en 4 klassen van de 2de graad die op 1 september 2003 in gebruik genomen werden.

In 1973 werden de nieuwe toiletten gebouwd door het Katholiek Scholenhoofdfonds van Limburg. De toiletruimte is nu volledig gerenoveerd.

 

In 1982 werd aansluitend op de 4 bestaande klassen met toiletten een nieuwe vleugel gebouwd bestaande uit 8 klassen en een overdekte speelruimte. Dit gebouw is behouden maar volledig gerenoveerd. Er werd een nieuwe verdieping opgeplaatst, bestaande uit 4 nieuwe klassen voor de 3de graad en een polyvalente zaal (eetzaal, turnzaal). Deze vleugel is in gebruik genomen op 1 september 2002. Op het gelijkvloers van deze vleugel bevindt zich nu:

  • het secretariaat

  • het kantoor van de directie

  • een lokaal voor de zorgleerkrachten

  • het personeelslokaal

  • een toiletruimte voor het personeel

  • de cv-ruimte 

  • 4 klassen van de 1ste graad

 

Ook werd er een nieuwe inkomhal gebouwd. 

In het voorjaar van 2004 werd er een speelplaats aangelegd met speelvelden, groenvoorzieningen, speeltuintje voor de kleuters, een nieuwe fietsenstalling en een vernieuwde afsluiting.

Vanaf juni 2018 kreeg deze speelplaats een hele nieuwe look. De speelplaats kan nu ook in de lessen worden ingezet aangezien er allerlei leerrijke aspecten in verwerkt zijn. Bv: honderdveld, windrichtingen enz... 

bottom of page